İhh’dan Doğru Bilgilendirme Açıklaması


GAZZE YOLUNDA SALDIRIYA UĞRAYAN INSANİ YARDIM GEMİLERİ

Öncelikle; bu gemiler ne İsrail ne de başka bir ülkeye karşı yola çıkmışlardır. Bu gemiler uzun bir süredir ağır ambargo şartları altında açlığa ve sefalete terk edilen Gazze halkına yardım amacıyla yola çıkmıştır. Bu yolculuğun organizasyonunu gerçekleştiren Free Gazze Movement’ın ve BM Sosyal ve Ekonomik Konseyi’nin danışman statüsünde üyesi olan bir NGO dur. İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın birçok ülkesinde mağdur olmuş, zulme uğramış insanlara din, dil, renk, ırk, bölge, coğrafya, cinsiyet, ideoloji vb. ayrımı yapmadan her türlü insani yardımı ulaştırmayı kendine ilke edinmiş 15 yıllık bir NGO’dur. Vakfımız yaptığı bu başarılı çalışmalar neticesinde bir çok ödül almıştır. TBBB Üstün Hizmet Ödülü’nü bir örnek olarak verebiliriz.

IHH İnsani Yardım Vakfı Afrika’nın doğusundan batısına, Bosna’dan Filistin’e, Vietnam’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne, Afganistan’dan Haiti’ye, Yunanistan’dan Gürcistan’a 5 kıtada 120 ülkede insani yardım ve kalkınma yardımlarının organizasyonlarını yapmış bir kurumdur.

İsrail, insani yardım amaçlı olan bu girişime, uluslararası sularda hukuka aykırı bir şekilde müdahale ederek sivil insanların ölmelerine ve yaralanmalarına sebep olarak uluslararası toplum vicdanında mahkum olmuştur. İsrail şimdi de dezenformasyon yaparak dünya kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışmaktadır. İnsanlarımıza saldırıp katlettiği yetmezmiş gibi, bu elim hadiseden sonra vakfımızın tüm web siteleri saldırı altında olduğu için başta uluslararası basın olmak üzere kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması gecikmeli gerçekleşmektedir.

Dünya kamuoyu, kurumumuzun yaptığı çalışmalar ile ilgili doğru bilgilere  www.ihh.org.tr adresimizden ulaşabilir

Türk halkının Gazze’deki mağdurlara sahip çıkma girişimine aracılık yapan kuruluşumuz halkımızın duyarlılığının temsilcisidir. Bizim halkımız tarih boyunca bu tür haksızlıkların her zaman karşısında olmuştur. Engizisyon zihniyetinin kararları ile katliama uğrayan, ülkelerinden göçe zorlanan, ölüme terk edilen Sefarat Yahudilerine halkımız 500 yıl önce nasıl kucak açıp onları koruduysa, yine Nazi Almanya’sında zulme uğrayanların en büyük sığınağı ülkemizin Avrupa’daki dış temsilcilikleri olmuştur. Bugün yapılan da bu duyarlılığımızın açık gereğinden başka bir şey değildir. Bu gerçekler halkımızın mazlumdan yana tavır alma hassasiyetinin ve geleneğinin bir neticesidir.

İsrail halkı ve kamuoyu şunu iyi bilmelidir ki, bu girişimin Filistin’deki siyasi gruplarla veya yönetimle bir ilgisi yoktur. Bu siyasi değil, insani bir girişimdir. Bunu farklı görmeye çalışanlar ancak ve ancak bu olayın siyasetini yapanlardır. Bu insani yardım girişimini hiçbir ülke ve grubun iç ve dış siyaset malzemesi yapmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Saygılarımızla…

IHH

İnsani yardım Vakfı

İstanbul

İhh’dan Doğru Bilgilendirme Açıklaması’ için 2 yanıt

  1. elinize sağlık güzel olmuş…devlette artık bir an önce birşeyler yapsa fena olmuyacak…yanlız bi şey daha var büyük iş adamları boykotu kaldırmayı düşünüyorlar inşallah tez zamanda akılları başlarına gelir:)ve kaldırmazlar…

    Beğen

    1. Devletin yaptıkları ve yapacaklarını izlemeyedeğer buluyorum. Bizim de yapabileceğimiz şeyler olmalı diye düşünüyorum. Bunlara yoğunlaşmalıyız.

      Beğen

Yorum bırakın